lunes, 21 de diciembre de 2015

ESLLAVISSADA A LA XINA

El Periódico


Almenys 91 desapareguts per una esllavissada de terres a la Xina

El sinistre s'ha produït al parc industrial de Shenzen



Les autoritats xineses han augmentat aquest dilluns de 59 a 91 el nombre de desapareguts en el corriment de terres que hi va haver diumenge en un parc industrial de la ciutat meridional de Shenzhen.


Segons autoritats locals citades per l'agència oficial Xinhua, 59 dels desapareguts són homes, i 32, dones.
L'esllavissada de terres, que va sepultar 33 edificis i que va obligar a evacuar 900 persones, va anar seguida d'una explosió en un gasoducte que va deixar una estela de runa d'unes 10 hectàrees.
Els equips de rescat van indicar diumenge a la nit que, de moment, tres persones havien resultat ferides lleus, i van assegurar haver detectat senyals de possibles supervivents en tres punts del parc.
Més de 1.500 professionals participen en les tasques de rescat per buscar aquests supervivents entre la runa, amb l'ajuda de gairebé un centenar de camions de bombers, 4 drons i 13 gossos rastrejadors.

DORMITORIS DE TREBALLADORS

Dos dels edificis enterrats eren dormitoris de treballadors del parc industrial, segons la cadena de televisió estatal xinesa CCTV.
Shenzhen, veïna a Hong Kong, és el principal centre de la indústria tecnològica de la Xina, amb plantes d'assemblatge que treballen per a nombroses multinacionals del sector.


Almenys 91 desapareguts per una esllavissada de terres a la Xina

CHN02 SHENZHEN (CHINA) 21/12/2015.- Una vista aérea muestra la gigante lengua de tierra que engulló decenas de edificios tras el alud ocurrido ayer en la ciudad de Shenzhen, China, hoy, 21 de diciembre de 2015. Las autoridades chinas aumentaron hoy de 59 a 91 el número de desaparecidos en el desprendimiento de tierras, que sepultó 33 edificios en el parque industrial de la ciudad de Shenzhen y obligó a la evacuación de 900 personas. Al deslizamiento le siguió la explosión de un gasoducto que dejó una estela de escombros de unas 10 hectáreas. Más de 1.500 profesionales participan en las labores de rescate de los supervivientes. EFE/Stringer