martes, 29 de diciembre de 2015

INCENDIS AL NORD D'ESPANYA

Diari de Girona


Més d´un centenar d´incendis estan actius a Cantàbria i Astúries


Les tasques d'extinció dels focs es van veure afectades pel fort vent que va bufar ahir a la zona




Més d'un centenar d'incendis forestals romanen actius a Cantàbria i Astúries, mentre que a Navarra es va estabilitzar el que va afectar Arantza, després de revifar de matinada, i a Biscaia es va controlar el declarat a Berango. Les tasques d'extinció es van veure afectades ahir pel fort vent que bufava a la cornisa cantàbrica i que a Cantàbria va impedir volar els hidroavions, de manera que els incendis van ser només atacats amb mitjans terrestres.



No obstant això, a la tarda, el vent va amainar i van arribar les pluges a Astúries, el que va afavorir les tasques d'extinció a aquesta comunitat. A més, la previsió meteorològica apunta a l'arribada d'un front per l'oest peninsular l'últim dia de l'any que podria ajudar a mitigar aquesta situació.

Mentrestant, el Govern càntabre confia que el vent, que ahir va arribar a ratxes de 123 quilòmetres per hora a l'autonomia, amaini i faciliti la lluita contra el foc, que ha cremat fins ara a Cantàbria més de 2.000 hectàrees d'altíssim valor ecològic.

El president càntabre, Miguel Ángel Revilla, va qualificar aquesta situació de «catàstrofe» i va assegurar que el «99 per cent» d'aquests incendis són provocats. Revilla va atribuir aquests focs a «delinqüents».