viernes, 5 de febrero de 2016

ERUPCIÓ DEL VOLCÀ SAKURAJIMA


El Periódico


Alerta al Japó per l'erupció del volcà Sakurajima

La gran ciutat de Kagoshima és a prop


El volcà Sakurajima, al Japó, registra una erupció de gran magnitud

Les autoritats japoneses han declarat l'alerta a la prefectura deKagoshima, a l'illa de Kyushu, al sud del país, per l'entrada en erupció del volcà Sakurajima. L'activitat volcànica va produir un esclat taronja al cel, amb una columna de fum de 2.200 metres d'altura, mentre la lava començava a rodar pels vessants de la muntanya.


Encara que un estret marítim separa el volcà de la ciutat de Kagoshima, l'Agència Meteorològica del Japó (AMJ) ha declarat l'alerta de nivell 3 per precaució. De moment, l'activitat volcànica no ha causat danys materials, segons ha informat la cadena pública NHK
El nivell 3 prohibeix terminantment l'accés de la població a la zona del volcàL'alerta va dirigida en particular als senderistes que volien accedir al volcà, un dels més famosos del país, abans d'entrar en erupció.
Una portaveu de l'operadora de la planta nuclear de Sendai, situada a 50 quilòmetres, ha confirmat que l'erupció no ha afectat les instal·lacions i no s'ha pres cap mesura de precaució especial.
La d'avui és l'erupció més destacada del volcà des de l'agost del 2013, quan va expulsar un núvol de cendra de més de cinc quilòmetres d'altura, la més elevada en vuit anys, que va deixar completament a les fosques el centre de la ciutat de Kagoshima, capital de la prefectura.
L'agost de l'any passat, l'AMJ va emetre una alerta de nivell 4, per la qual es recomanava als residents preparar una evacuació. Encara que finalment no va ser necessària, els experts van prevenir que una altra potent explosió podria tenir lloc a partir de qualsevol moment.
Fins al 1914, Sakurijama era una illa, però arran d'una gran erupció, els fluxos de lava van omplir l'estret que separava l'illa de la resta del territori continental japonès.