jueves, 12 de mayo de 2016

CONGRÉS BIOMETA 2016

AMB

                  CONGRÉS BIOMETA 2016

L'AMB defineix les futures aplicacions dels residus orgànics
Els dies 11 i 12 de maig s'ha celebrat a la seu de l'AMB el congrés Biometa, una trobada de referència mundial sobre estratègies de tractament de residus urbans que permetin aprofitar-ne el biogàs resultant com a font d'energia, entre altres usos.


En el congrés d'aquest any, amb participació de tècnics metropolitans i municipals, empreses i món universitari, s'han presentat ponències que obren el camí a futurs usos alternatius dels residus orgànics, des de construir pròtesis mèdiques fins a ser utilitzats com a combustible per a l'automòbil.
  • Bioplàstics: Aquests materials, fabricats a partir de matèria orgànica, tenen nombrosos avantatges per al medi ambient (no depenen del petroli per a la seva fabricació) i una gran diversitat d'usos: des de bosses de plàstic respectuoses amb el medi ambient fins a pròtesis mèdiques amb un cost molt més assequible que les habituals.
  • Els residus com a font d'energia renovable: s'ha presentat el projecte Methamorphosis. Aquest projecte pioner vol introduir canvis en  el tractament dels residus, tant municipals com agroindustrials, de manera que augmenti la producció de metà i que aquest gas, una vegada enriquit, pugui ser usat com a combustible per a vehicles, afavorint així la reducció de GEH (gasos amb efecte d'hivernacle).