jueves, 5 de mayo de 2016

LA PONÈNCIA AMBIENTAL DEL PARLAMENT DE CATALUNYA

La Ponència Ambiental
La Ponència Ambiental del Parlament de Catalunya és l’òrgan col·legiat adscrit al departament competent en matèria de medi ambient. Presidit per la directora general de Qualitat Ambiental que, amb la participació de tots els sectors ambientals i, si s'escau, dels departaments que es requereixi d’acord amb l’activitat sectorial de què es tracti, s’encarrega de formular la declaració d’impacte ambiental, ordinària o simplificada, així com d’elaborar les propostes de resolució de les autoritzacions ambientals, tot garantint el caràcter integrat d’aquestes autoritzacions.
La Ponència Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat es va reunir en sessió ordinària el dia 3 de maig de 2016. En total, en la darrera sessió de la Ponència Ambiental, s’han valorat 52 expedients, incloent infraestructures i activitats de tipologies diverses, entre els quals destaquen:
-Tres declaracions d’impacte ambiental de projectes d’infraestructures consistents en dues variants i un augment de capacitat d’una línia elèctrica. Cinc informes ambientals corresponents a: millora d’una xarxa wi-fi, aparcament, activitat lúdica i observatori astronòmic, bassa, i una variant.
-Proposta de resolució provisional relativa a la modificació substancial de l’autorització ambiental atorgada a l’empresa LÍPIDOS SANTIGA, SA, per a l’ampliació d’una activitat de fabricació de greixos i olis destinats a l’alimentació situada al terme municipal de Santa Perpètua de Mogoda. La modificació consistent en la construcció d’una nova planta de recuperació i aprofitament d’olis, s’ha sotmès també al procediment d’avaluació d’impacte ambiental i s’ha qualifica l’impacte ambiental global del projecte com a compatible amb la conservació i protecció del medi afectat i dels recursos naturals.
-Resolució per la qual s’atorga l’autorització ambiental amb declaració d’impacte ambiental a l’empresa Germans Cañet Xirgu, SL, per a una activitat de gestió de residus (valorització de residus no perillosos, transferència de residus perillosos i no perillosos) i de fabricació de formigó, al terme municipal de Cassà de la Selva.

-Resolució per la qual es renova l’autorització ambiental BA20060274 atorgada a l’empresa Autorec, SL, per a una activitat de descontaminació i desballestament de vehicles fora d’ús industrials, situada al terme municipal dels Hostalets de Pierola. Es tracta de la renovació de l’autorització ambiental a un gestor de residus de vehicles industrials en un centre de referència en la gestió d’aquests tipus de residus.

EXTRET DE: