martes, 17 de mayo de 2016

TANQUEN UNA ILLA PER DANYS MEDIAMBIENTALS

EL PAÍS
Tailàndia tanca una illa al turisme per danys mediambientals
El Govern en decreta la clausura a partir del 15 d’octubre i per un període de temps indefinit
Bangkok / Madrid 17 MAI 2016 - 12:48 CEST















Platja de l'illa tailandesa de Koh Tachai. EL PAÍS 

Les autoritats tailandeses han decretat aquest dilluns el tancament al turisme de l'illa de Koh Tachai, al mar d'Andaman, per protegir els corals, la flora i la fauna d'una de les destinacions preferides per al busseig a Tailàndia, segons han informat fonts oficials del país asiàtic. La clausura començarà el 15 d'octubre i la comissió responsable del Parc Nacional de Similan s'encarregarà d'avaluar la situació i determinar quan es completa la recuperació.
"L'illa es tanca per un temps indefinit. L'han visitat massa turistes. Han destruït l'ecologia i els corals de l'illa", ha assenyalat un portaveu del Departament de Parcs Nacionals, Fauna i Flora de Tailàndia. La mesura exclou, no obstant això, dos centres de busseig que operen a la zona, atès que "bussejar en profunditat no afecta gaire el medi ambient, són turistes particulars que han estat educats per no malmetre la natura".


L’han visitat massa turistes. Han destruït l’ecologia i els corals de l’illa
Una de les víctimes del turisme a Tachai ha estat el cargol daurat d'aigua dolça, i també el cranc ermità que normalment utilitza la petxina del primer per refugiar-se. "Gràcies a la seva bellesa, Koh Tachai s'ha convertit en una destinació turística popular per a turistes tailandesos i estrangers, la qual cosa ha portat a una aglomeració i a la degradació dels recursos naturals i el medi ambient", lamenta el Govern del país. "Quan es reobri, planegem adoptar mesures més estrictes" de controlar del volum de turistes.

Encara que Tachai no té infraestructura hotelera i es va obrir al turisme el 2010, el seu paisatge, platges i ubicació dins del Parc Nacional de Similan, a uns 620 quilòmetres al nord-oest de Phuket, l'han convertit en pocs anys en una destinació turística. Tailàndia va rebre 29,9 milions de turistes el 2015 i arribarà als 34 o 35 milions el 2016 si continua el ritme actual, segons dades del Departament de Turisme.