sábado, 14 de mayo de 2016

L'INCENDI DE CANADÀ ARRASA 161.000 HECTÀRIES

El País


L'INCENDI DE CANADÀ ARRASA 161.000 HECTÀRIES 











El massiu incendi forestal està arrasant des del vuit de maig la regió de sorres bituminoses del Canadà segueix amb la seva expansió tot i que cada vegada més lluny de les zones més densament poblades, va dir un funcionari del departament d'emergències. La primera ministra d'Alberta, Rachel Notley, ha informat que la velocitat d'avanç del foc s'ha reduït i ha baixat l'estimació de la superfície destruïda a 161.000 hectàrees.



L'incendi de Canadà s'allunya de les zones més poblades, però segueix sense control l'incendi deslligat al Canadà podria duplicar la seva extensió i obliga a evacuar 80.000 persones.

El front est del foc es troba encara a 40 quilòmetres de la província de Saskatchewan.



El foc, segons reconeixen ara les autoritats, seguirà actiu durant mesos. Els equips que combaten l'incendi han tornat a reconèixer que les flames només podran controlar-se amb l'ajuda de diversos dies de fortes pluges, el que no està previst de moment en els parts meteorològics.



L'incendi, que va començar diumenge vuit de maig, prop de la ciutat de Fort McMurray, al nord-est d'Alberta, es va propagar tan veloçment que els 88.000 habitants de la localitat amb prou feines van tenir temps per fugir. Grans parts del centre urbà van quedar destruïdes. Un comunicat del govern regional d'Alberta, emès a últimes hores de dissabte, va sostenir que l'incendi havia afectat ja a 200.000 hectàrees, una àrea de la mida de la província de Guipúscoa, i que seguiria expandint-se.



Entre divendres i dissabte, la policia ha acompanyat a milers d'evacuats que es van veure forçats a deixar les seves cases a Fort McMurray i a desplaçar cap a les grans ciutats d'Alberta. Per al diumenge al matí, la Policia Muntada del Canadà va dir que el procés havia acabat.

Es creu que el foc tardarà uns mesos a ser controlat a causa de la seva gran intensitat i potència.